News

Interior Design in Australia

Interior Design in Australia
From the architect. A concrete party wall extends the entire length of the townhouse, separating it from its neighbour (it is one in a row of three) and visually connecting the front entry to the rear courtyard garden.

From the architect. A concrete party wall extends the entire length of the townhouse, separating it from its neighbour (it is one in a row of three) and visually connecting the front entry to the rear courtyard garden.




On the ground floor the study, kitchen and living areas flow around a glazed central courtyard, which with an adjacent crafted timber stair provides a central light source and focus to the long lineal space.

A small den provides a quiet retreat and addresses the front deck and garden. The upper floor includes two luxuriously appointed bedrooms and a yoga studio, Yoga Lane, sits above the carport beyond the rear courtyard.

A long black timber balustrade off the front bedrooms hovers over the entry porches of all three townhouses and forms a unifying element for the building. It is capped with a steel framed pergola that once vine covered will soften the architecture and relate it to the leafy tree lined streetscape.





Location: Australia

Project Year: 2015

Architects: InForm

Mar 13, 2017 13:02
www.archdaily.com |
Number of visit : 223

Comments


Sender name is required
Email is required
Characters left: 500
Comment is required